Samenwerking


In mijn vak is het belangrijk om samen te werken met collega’s kinder- en jeugdtherapeuten en andere specialisten. Inmiddels heb ik een fijn netwerk om mij heen waarin wij een beroep kunnen doen op elkaar. Dat versterkt onze expertise en kunnen wij kwaliteit blijven bieden.

Zo werk ik samen met Het Talentenlab in Breda in de begeleiding van kinderen en jongeren met (hoog)begaafdheid.


Rebecca Foran – Integratief kinder- en jeugdtherapeut en mindfulnesstrainer

Hallo! Ik ben Rebecca Foran en naast een heleboel andere mooie rollen, Integratief Kind & Jeugdtherapeut en Mindfulness Trainer in Bunnik. https://depraktijkvanrebecca.nl

Als ouder wil je niets liever dan dat het goed gaat met je kind. Hoe hard je ook je best doet soms gaat het niet vanzelf en kan er een probleem zijn dat niet zomaar over gaat en aandacht behoeft. Ik help kinderen, jongeren en hun ouders op het gebied van gedrag, emoties en opvoeding, of als er iets in de ontwikkeling niet soepel verloopt. Mijn kracht is om af te stemmen op precies dat wat er nodig is, om verder te komen. Ik vind het voor de kwaliteit van mijn dienstverlening belangrijk om, door middel van intervisie en regelmatig overleg, samen te werken met collega-therapeuten, psychologen en orthopedagogen. Ik sta in nauw contact met:

  • Sylvia Soochit – Puberhart kinder- en jeugdtherapie
  • Lisanne Reimert – Lisanne Kindertherapie & Coaching
  • Elke de Vreeze – Orthopedagoog-generalist, systeemtherapeut en EMDR-therapeut

Mijn naam is Elke de Vreeze en al sinds 2001 werk ik binnen de jeugdhulpverlening. Binnen dit werk staat voor mij de jongere en zijn/haar systeem centraaI. Ik geloof namelijk dat wij als mens ons ontwikkelen wanneer we in verbinding staan met de omgeving. En dat deze verbinding ontzettend belangrijk is, ondervind ik dagelijks in mijn rol als moeder van een puberzoon, puberdochter en benjamin zoon van 6. De ervaringen binnen deze moederrol, maar ook in mijn andere rollen van o.a. oppas, groepsleiding en orthopedagoog-generalist hebben ertoe geleid dat ik met een brede, open blik naar de jongere en zijn/haar systeem kijk. En een probleem nooit op zichzelf vind staan noch vanzelfsprekend vind. Het in eerste instantie luisteren naar het verhaal van de jongere en zijn systeem is wat mij betreft het uitgangspunt. Door ieders betekenis van het probleem te horen, de krachten en mogelijkheden te delen kan men vanuit begrip en verbinding samen werken aan het probleem. Er ontstaat dan vaak een bepaalde acceptatie van waaruit men zich weer verder kan ontwikkelen. 

Ook ik kan leren door mezelf in verbinding te brengen met anderen en was daarom erg blij dat Sylvia mij uitnodigde voor haar intervisiegroep. Want ook al raakt ons werk op vele vlakken toch kunnen we nog heel veel van elkaar en met elkaar leren. Ik ben dankbaar dat ik in deze fase van haar en mijn ontwikkeling naast haar mag meelopen. En ik hoop nog veel meer mooie sparsessies samen te beleven. 


Ik geloof in de kracht van samenwerking! 

Bent u als schoolorganisatie, huisarts of andere organisatie, die nauw betrokken is bij de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren, geïnteresseerd in samenwerking met Puberhart kinder- en jeugdtherapie? 

Neemt u dan contact op met Sylvia Soochit via telefoonnummer 06-14155660 of per email info@puberhart.nl 

Call Now ButtonNeem contact op