Over mij


Mijn naam is Sylvia Soochit-van Aalst. Ik ben getrouwd en moeder van een dochter en een zoon in de tienerleeftijd. Tijdens mijn lange loopbaan bij het ministerie van Veiligheid en Justitie heb ik veel jongeren ontmoet die in aanraking kwamen met politie en justitie. In hun verhalen op de strafzittingen kwamen kleine en grote problemen ter sprake van jongeren die in de knoop zaten door de scheiding van hun ouders of door het overlijden van een ouder, opa, oma of een ander geliefd persoon in hun leven. Deze jongeren waren daarbij ook nog in de puberteit wat een mix gaf van allerlei gevoelens, onzekerheden, machteloosheid en een voor hen soms uitzichtloze toekomst. Deze jongeren kwamen in een neerwaartse spiraal terecht van spijbelen en het maken van verkeerde keuze’s. 

Daar ontstond mijn passie en betrokkenheid om jongeren te helpen in de woelige periode van hun puberteit. Ik ervaarde dat als je luistert naar je hart, de juiste weg wordt bewandeld. Ik besloot het roer om te gooien, mijn hart te volgen en vorm te geven aan mijn passie. Zo ontstond mijn praktijk Puberhart.

In mijn praktijk in Breda begeleid ik naast jongeren in de puberteit ook kinderen vanaf 8 jaar. Ik heb ervaren dat werken met kinderen in alle leeftijden mij voldoening geeft en de afwisseling van het kind zijn en het omgaan met alle veranderingen van de puberteit, kleur geeft aan mijn praktijk. Iedere sessie met een kind of jongere begeleid ik met veel plezier en bevlogenheid. Als mens, coach & therapeut ben ik integer, zorgvuldig, verdiepend, creatief, rustig, invoelend en kan ik goed luisteren. 

Ik ben opgeleid tot kinder- en jeugdtherapeut (gediplomeerd) en volgde de opleiding tot jongerencoach (gediplomeerd), de training ‘De Kinderen Scheiden Mee – methodiek Zandkastelenprogramma® (gecertificeerd) voor kinderen en jongeren van ouders in (echt)scheiding, Psychosociale Basiskennis volgens Plato (diploma), Een taal erbij – De Kontekst (certificaat), Weerbaar Communiceren voor Jongeren, Brainblocks (gecertificeerd). De Training AAI/DOI (Martin Gaus Academy), de workshop ZorgTeam en BezoekTeam en de workshop Teamwork van Stichting Contacthond.
Jaarlijks volg ik diverse trainingen om mijzelf te blijven ontwikkelen en kwaliteit te bieden en volg ik modules Psychologie aan de Open Universiteit.