Ouders


In mijn praktijk aan de Speelhuislaan 173 in Breda bied ik therapie en coaching aan kinderen en jongeren in de leeftijd vanaf (ongeveer) 6 jaar. Deze vorm van therapie is kortdurend en oplossingsgericht. Uw zoon of dochter staat centraal in mijn begeleiding. Pubers weten de weg naar mijn praktijk goed te vinden, maar kinderen in de basisschool leeftijd zijn ook van harte welkom.

Het startpunt van de sessies is het probleem wat door uw kind zelf wordt benoemd. Meestal kunnen kinderen en jongeren zelf goed aangeven wat er speelt. Als u merkt dat uw kind vastloopt op één of meerdere gebieden, dan kan begeleiding in de vorm van coaching en therapie uitkomst bieden. Tijdens deze begeleiding kijk en luister ik naar u en uw kind, zijn of haar probleem, de omstandigheden binnen het gezin en de relaties met de buitenwereld zoals school, sportclub en vrienden & vriendinnen.

Welke problematiek?
Voorbeelden van problemen waarmee u en uw kind bij mij terecht kunnen zijn faalangst zijn, een negatief zelfbeeld hebben, weinig zelfvertrouwen hebben, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, worstelen met emoties zoals boosheid, verdriet, eenzaamheid, frustratie etc, last hebben van de scheiding van ouders, slaapproblemen, pesten, verlies, perikelen in het gezin en omgaan met veranderingen in de puberteit. Leren omgaan met overprikkeling bij autisme en hooggevoeligheid.

Ik werk zowel coachend als therapeutisch. Het verschil hierin is dat bij het coachen de aandacht wordt gevestigd op het ontdekken en erkennen van het probleem om vervolgens op zoek te gaan naar de oplossing en handvatten om het gedrag te kunnen veranderen. In therapie wordt aandacht gevestigd op het ontstaan van het probleem en de binnenwereld van het kind. Als dat duidelijk is geworden in de eerste sessies van het traject dan wordt de aandacht gericht op het verwerken en het de mogelijkheden om het het probleem op te lossen zodat uw kind zijn weg weer verder kan vervolgen. Het beste uit verschillende therapiestromingen zijn geïntegreerd in deze integratieve therapie. Daarnaast maak ik ook veel gebruik van positieve psychologie.

Betrokkenheid ouders
Betrokkenheid van u als ouder(s) is zeer gewenst. Een intakegesprek met u en uw zoon of dochter geeft een betere start van de hulp aan uw kind. Gedurende de begeleiding, ontvangt u van mij in een oudergesprek informatie over de voortgang van de gesprekken met uw zoon of dochter, in overleg met uw kind. Is uw kind 16 jaar of ouder dan mag hij of zij ervoor kiezen om zelfstandig de sessies in mijn praktijk te volgen.

Neem gerust contact op als u vragen heeft of voor meer informatie via e-mail: info@puberhart.nl, het antwoordformulier op de contactpagina of telefonisch op nummer 06-14155660.

Call Now ButtonNeem contact op