Ouders


In mijn praktijk aan de Mathenessestraat in Breda bied ik therapie aan kinderen en jongeren in de leeftijd vanaf 8 jaar. Deze vorm van therapie is kortdurend en oplossingsgericht. Jouw zoon of dochter staat centraal in mijn begeleiding. Pubers weten de weg naar mijn praktijk goed te vinden, maar kinderen in de basisschoolleeftijd (bovenbouw) zijn ook van harte welkom.

Het startpunt van de begeleiding is het probleem wat door jouw dochter of zoon zelf wordt benoemd. Meestal kunnen kinderen en jongeren zelf goed aangeven wat er speelt. Als je merkt dat jouw kind vastloopt op één of meerdere gebieden, dan kan begeleiding in de vorm van therapie uitkomst bieden. Tijdens deze begeleiding kijk en luister ik naar jou en jouw kind, zijn of haar probleem, de omstandigheden binnen het gezin en de relaties met de buitenwereld zoals school, sportclub en vrienden & vriendinnen.

Welke problematiek?
Voorbeelden van problemen waarmee je bij mij terecht kunt, zijn faalangst, een negatief zelfbeeld hebben, weinig zelfvertrouwen hebben, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, worstelen met emoties zoals boosheid, verdriet, eenzaamheid, frustratie etc, last hebben van de scheiding van ouders, slaapproblemen, pesten, verlies, perikelen in het gezin en omgaan met veranderingen in de puberteit. Leren omgaan met overprikkeling bij autisme en hooggevoeligheid. Brusjes, kinderen met een bijzondere broer of zus zijn ook welkom in mijn praktijk.

In mijn praktijk kun je niet terecht voor diagnostiek, eetproblematiek/-stoornis, angststoornissen, stoornissen in de persoonlijkheid, trauma/ptss, automutilatie en andere klachten waarbij behandeling bij (s)ggz passend is.

Betrokkenheid ouders
Betrokkenheid van ouder(s) is zeer gewenst. Een intakegesprek samen met jouw zoon of dochter geeft een betere start van de hulp aan jullie kind. Therapie voor kinderen staat nooit op zichzelf. Tijdens mijn begeleiding geef ik ook handvatten aan ouders om de therapie nog beter z’n werk te laten doen. Gedurende de begeleiding, ontvangt je van mij in een oudergesprek informatie over de voortgang van de gesprekken met jouw zoon of dochter, in overleg met jouw kind. Is jullie kind 16 jaar of ouder dan mag hij of zij ervoor kiezen om zelfstandig de sessies in mijn praktijk te volgen.

Mijn praktijk heeft geen avond- of weekendopenstelling. Afspraken worden overdag ingepland waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met het schoolrooster. Afspraken worden ook onder schooltijd ingepland, scholen zijn doorgaans meewerkend hierin. Ik vraag u hiermee rekening te houden bij de start van de begeleiding. 

Neem gerust contact op als u vragen heeft of voor meer informatie via e-mail: info@puberhart.nl, het antwoordformulier op de contactpagina of telefonisch op nummer 06-14155660.