Meet Charlie

Deze lieve trouwe viervoeter en maatje is mijn hond Charlie. Charlie is een Australian Labradoodle met een hoog knuffelgehalte. Samen zijn wij een (h)echt team. Charlie is, op de momenten dat het nodig is, ondersteunend in de therapie. Soms door er gewoon te zijn en op andere momenten om samen een oefening te doen. Australian Labradoodles hebben een hypoallergene vacht en kent geen ruiperioden. Dat betekent dat hij geen losse haren verliest. Bij een allergie voor honden, er weinig tot geen reactie zal zijn. Charlie is een sociale lieverd, gek op wandelen, spelen en knuffelen.

Om Charlie in te kunnen zetten als therapiehond heb ik de training AAI/DOI gevolgd aan de Martin Gaus Academy in samenwerking met Stichting Contacthond. Vervolgens samen met Charlie de workshop Zorgteam/Bezoekteam en de training Teamwork gevolgd bij Stichting Contacthond. En er staat nog meer leuke trainingen in het vooruitzicht.

Charlie is regelmatig aanwezig in de praktijk, maar soms blijft hij ook wel eens een dagje thuis om uit te rusten. Dat kan per dag verschillen.

Naast de uurtjes in de praktijk, komt Charlie als bezoekhond wekelijks op de kinderafdeling en de ingrepenpoli van ziekenhuis Amphia in Breda voor een knuffelmoment zodat de kinderen even kunnen vergeten dat zij ziek zijn.